- Stock: Διαθέσιμο
- Κωδικός: ΚΡΑ-001513
Γευσιγνωσία
Παρουσιάζει ένα λαμπερό, έντονο και βαθύ πορφυρό κόκκινο χρώμα.
Το άρωμά του κρύβει μια πολυπλοκότητα και είναι αρκετά κομψό με νότες καπνού, λικέρ cassis, βατόμουρων, μπαχαρικών καθώς και νότες βανίλιας και καραμέλας.
Είναι ένα γευστικό και έντονο κρασί με γεμάτο σώμα, βελούδινες ταννίνες καλοδομημένο με μια μακρά και παρατεταμένη επίγευση.
Αμπελώνας
Η ποικιλία αυτή αποτελείται από σταφύλια:
Malbec από τα αγροτεμάχια αριθ. 901-902 (συγκομιδή 2004) του κτήματος El Oasis, που συγκομίστηκαν μεταξύ 12 και 20 Απριλίου.
Cabernet Sauvignon από το αγροτεμάχιο αριθ. 721, κλώνος 169 (συγκομιδή 2003) του κτήματος El Oasis, συγκομιδή στις 30 Απριλίου.
Merlot από το αγροτεμάχιο αριθ. 16, (συγκομιδή 1979) του κτήματος El Oasis, συγκομιδή στις 5 Απριλίου.
Cabernet Franc από το αγροτεμάχιο αριθ. 21, κλώνος R9 (συγκομιδή 1997) του κτήματος El Oasis, συγκομιδή στις 27 Απριλίου.
Petit Verdot από το αγροτεμάχιο αριθ. 717, κλώνος 400 (συγκομιδή 2003), κτήμα El Oasis, συγκομιδή στις 28 Απριλίου.
Σοδειά
Παρόλο που το χειμώνα οι μέσες θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες από τον ιστορικό μέσο όρο (6,7 °C - 44 °F), τα σταφύλια είχαν αρκετή δροσιά και τα μπουμπούκια βγήκαν την ίδια περίοδο και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που οδήγησε τελικά σε μια συμπυκνωμένη περίοδο ανθοφορίας.
Η άνοιξη δεν παρουσίασε σημαντικές αποκλίσεις από τις τυπικές μέσες τιμές της θερμοκρασίας για την κοιλάδα Uco (14 °C - 57,2 °F). Οι περισσότερες ημέρες
ήταν ηλιόλουστες και με λίγα σύννεφα. Ήταν μια ξηρή άνοιξη σχεδόν χωρίς βροχή ή άνεμο Zonda. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου, τα σταφύλια επηρεάστηκαν από τον παγετό, ανάλογα με τη θέση του αμπελώνα μέσα στην κοιλάδα Uco.
Έτσι, οι χαμηλότερες περιοχές της κοιλάδας (San Carlos) υπέστησαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και τις μεγαλύτερες ζημιές. Οι αμπελώνες μας που βρίσκονται στα υψηλά της κοιλάδας Uco δεν υπέστησαν ζημιές, αλλά το 15% των σταφυλιών στη La Consulta επλήγησαν.
Το καλοκαίρι ήταν πολύ ξηρό με βροχές και μόνο στα τέλη Φεβρουαρίου, οι οποίες δεν επηρέασαν την ποιότητα του τρύγου. Γενικά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού
οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν χαμηλότερες από τις συνήθεις (18,3 °C - 65 °F), γεγονός που καθυστέρησε τις φαινολικές διεργασίες, την αρχή της ωρίμανσης των σταφυλιών κατά μία εβδομάδα, και κυρίως την συγκομιδή, που καθυστέρησε 2 βδομάδες.
Ως εκ τούτου, η περίοδος ωρίμανσης ήταν μεγαλύτερη και, κατά συνέπεια, πιο αργή, γεγονός που τελικά οδήγησε σε σταφύλια με εξαιρετικά επίπεδα οξύτητας και πιο έντονη έκφραση φρούτων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι η συγκομιδή του 2011 ήταν πολύ καλή-εξαιρετική.
Κρασία | |
Βιολογικό | Όχι |
Διεθνής Ποικιλία | Malbec |
Διεθνής Ποικιλία 2 | Cabernet Sauvignon |
Διεθνής Ποικιλία 3 | Cabernet Franc |
Ζώνη ΠΟΠ | Όχι |
Ξηρότητα | Ξηρό |
Παραγωγός | Salentein |
Περιοχή | Mendoza |
Ποσότητα | 750ml |
Χρονιά | 2020 |
Χώρα | Αργεντινή |