- Stock: Διαθέσιμο
- Κωδικός: ΟΙΝ-001045
Πιστεύεται ότι το whiskey sour δημιουργήθηκε από τον Άγγλο Έλιοτ Σταμπ, ο οποίος, έχοντας αποβιβαστεί το 1872 στο λιμάνι του Ικίκε (που τότε ανήκε στο Περού), άνοιξε ένα μπαρ, πειραματίστηκε με διάφορα απεριτίφ, ανέμιξε το ντόπιο lime με ουίσκι και ζάχαρη, και δημιούργησε μια τέλεια μίξη του αγγλοσαξονικού στυλ και του νοτιοαμερικανικού φρούτου.
Μάλιστα, αυτό το cocktail, αν και με ελαφρώς διαφορετική συνταγή, αναφέρεται στο διάσημο βιβλίο του Τζέρι Τόμας που δημοσιεύτηκε το 1862 "How to Mix Drinks: The Bon Vivants Companion". Αν και το whisky sour έχει ατσάλινη καρδιά, είναι ένα σαγηνευτικό cocktail με σαφή και διαφορετική γεύση, καθώς το άρωμα του λεμονιού προσθέτει μια δροσιστική νότα στα αρώματα καραμέλας και καπνού του μπέρμπον.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Bulleit bourbon /Βιολογικό κιτρικό οξύ /Toschi σιρόπι ζάχαρης /Νερό
Τα κοκτέιλ NIO παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας τα καλύτερα επώνυμα ποτά, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή άλλων χημικών ουσιών.
Ποτά | |
Αλκοολικός βαθμός | 23% |
Παραγωγός | Nio |
Ποσότητα | 100ml |
Χώρα | Ιταλία |