- Stock: Διαθέσιμο
- Κωδικός: ΟΙΝ-001151
Έπειτα από άριστη επιλογή της πρώτης ύλης, από ντόπιο, μυρωδάτο σταφύλι “Μοσχάτο Τυρνάβου” γίνεται η αλκοολική ζύμωση, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία στην απόσταξη των στέμφυλων, σε inox δεξαμενές, κάτω από ιδανικές και ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας. Η απόσταξη γίνεται σε χειροποίητους χάλκινους, ασυνεχούς λειτουργίας άμβυκες, σε ήπια σταθερή θερμοκρασία και σωστό διαχωρισμό του αποστάγματος σε τρία στάδια: Κεφαλές – καρδιά – ουρές. Η καρδιά, που περιλαμβάνει τα επιθυμητά συστατικά, επαναποστάζεται για δεύτερη φορά. Μετά την απομάκρυνση των κεφαλών και των ουρών, πραγματοποιείται τρίτη απόσταξη της καρδιάς, η οποία είναι η βάση για την παραγωγή του. Έπειτα από τριπλή απόσταξη προκύπτει το μονοποικιλιακό αυτό απόσταγμα. Μετά το πέρας των τριών αποστάξεων, η καρδιά αραιώνεται με νερό που έχει υποστεί τη διαδικασία της αντίστροφης ώσμωσης και αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για τουλάχιστον 6 μήνες έως ότου ισορροπήσει και ομοιογενοποιηθεί, μέχρι τη στιγμή της εμφιάλωσής του.
Ένα εκπληκτικό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο με κρυστάλλινο και διαυγές χρώμα, αρώματα της εκλεκτής ποικιλίας Μοσχάτου Τυρνάβου και βελούδινη γεύση.
Απολαύστε το με Ελληνικά παραδοσιακά κρύα & ζεστά πιάτα ή ως βάση για κοκτέιλ.
Ποτά | |
Αλκοολικός βαθμός | 40% |
Παραγωγός | Κατσάρος Αποστάγματα |
Ποσότητα | 200ml |
Χώρα | Ελλάδα |